Hiển thị danh sách thành viênThành viên  Thư kýThư ký  Sự kiệnSự kiện  Đăng kýĐăng ký  Đăng nhậpĐăng nhập
News in other languages
 Vinanet forum : News in other languages
Tiêu đề Chủ đề: Messe og bøn for Vietnam i Vor Frue kirke i Århus_Kim Huong Trả lời bài viếtGửi bài viết mới
Tác giả
Nội dung << Chủ đề trước | Chủ đề kế tiếp >>
TTVN
Nhóm thông tin
Nhóm thông tin
Avatar

Ngày gia nhập: 03/09/05
Giới tính:
Trạng thái:
Bài viết: 536
Tiền: 1016$
Địa chỉ e-mail: Gửi mail
Yahoo! IM: Không cho biết
Sinh nhật: Không cho biết
Cảnh cáo: (0%)
Minus 1 warningCurrent warnlevel: 0%Add 1 warning
Ngày gửi: 30/03/10 lúc 17:59 | IP Logged Trích dẫn TTVN

Messe og bøn for Vietnam i Vor Frue kirke i Århus

Dato: 21-03-10

Kategori: Artikler indland, Korte nyheder udland


 Tekst: Kim Huong

Kort om Vietnam 1954-1975-2010

I 1954 blev Vietnam delt i to, henholdsvis Nord- og Sydvietnam. Nordvietnam blev styret af kommunisterne med Ho Chi Minh i spidsen. Sydvietnam derimod blev styret af en demokratisk og provestlig regering med Ngo Dinh Diem som præsident, som siden hen blev afløst af Nguyen Van Thieu. Nordvietnam var støttet af Sovjetunion og Kina, mens Sydvietnam var støttet af USA. Efter Geneve-konferencen forberedte Ho Chi Minh et angreb mod Sydvietnam. Dermed oprustede både Nord- og Sydvietnam. Dette betød at flere millioner blev tvunget til at blive soldater. Dermed startede Vietnamkrigen, som endte med at kommunisterne overtog kontrol over hele Vietnam i 1975. USA havde 2 år forinden forladt Vietnam. Efter at kommunisterne forenede Vietnam, blev befolkningen udsat for systematisk omskoling, mishandling, tortur og drab. Det resulterede i at over en million vietnamesere måtte flygte fra Vietnam.

I Danmark er der ca. 14.000 vietnamesere, de fleste af dem er flygtet fra det vietnamesiske kommunistiske styre i Vietnam. Det har været en tragedie for mange, da både deres bedsteforældre og forældre måtte i 1954 flygte fra kommunisterne i Nord til Sydvietnam og at de igen måtte gentage historien og endnu engang måtte flygte fra deres fædreland til fremmede lande. Den dag i dag, hvor vi ser kommunismen blive udryddet i Rusland, Polen, Tjekkiet m.fl., ærgrer vi os meget over, hvorfor det ikke er sådan i Vietnam.

Kommunisterne har overtaget kontrol over hele Vietnam og de misbruger deres magt.  Ved hjælp af deres magtposition har de tilraget formuer til sig; de tillader sig at fratage folk deres jord og ejendomme. Derudover konfiskerer de kirker, templer og hvad der ellers måtte være af værdi. Mange bliver såret, dræbt, bortført eller fængslet for enten at sige deres mening eller bare sige dem i mod. Det ser mange steder håbløst ud. Vi må derfor bede for disse undertrykte. Den katolske sogn Dong Chiem, som ligger tæt på den vietnamesiske hovedstad, Hanoi, blev i begyndelse af 2010 invaderet af det kommunistiske styre med både politi og militær. Med magt fjernede de korset på bjerget, som har været sognets vartegn i mange år. Mange blev såret og de anses af myndighederne for at være politiske fanger. Alle disse tragedier har gjort at diverse folkebevægelser og foreninger i mange lande har protesteret imod det vietnamesiske kommunistiske styre.

Mange steder, både i Vietnam og i hele verden, bliver der bedt for Dong Chiem sognet og frihed og menneskerettigheder for Vietnam samt religionsfrihed. Den 4. februar 2010 blev der i Polen bedt for Vietnam. Højtidigheden blev ledet af biskop Tarnowski Wiktor Skworc, der i sin prædiken kom med budskabet om, at vi er nødt til at stå frem og råbe højt om at situationen i Vietnam og at vi må gøre noget. Vi er derfor nødt til at stå frem og råbe højt, dels for at hjælpe disse mennesker, men også for retfærdighedens skyld. P. Herbert, vores sognepræst, som oprindeligt er fra Polen, forstår godt Vietnams situation, eftersom man også i Polen har haft problemer med kommunismen. Kommunisterne respekterer ikke menneskerettighederne, fx religionsfrihed, de ødelægger kirkelige ejendomme og de troende skal i mange sammenhænge have tilladelse for at dyrke deres tro. Ligeledes er befolkningen blevet frataget deres ytringsfrihed, de må derfor ikke udtrykke holdninger og meninger, som er i strid med regeringen. Gør de det alligevel, bliver de straffet hårdt.

Link:
http://www.katolskorientering.dk/index.php?id=104&tx_ttn ews[tt_news]=6637&tx_ttnews[backPid]=82&cHash=30f2fd45391fff82796321525b0fce14

Lên trên Xem TTVN's Thông tin cá nhân Tìm những bài viết khác của TTVN
 

Nếu bạn muốn trả lời thì trước tiên bạn phải đăng nhập
Nếu chưa đăng ký thì bạn hãy đăng ký

  Trả lời bài viếtGửi bài viết mới
Xem trang in Xem trang in

Mục lục
Bạn không thể tạo đề tài mới
Bạn không thể trả lời bài viết
Bạn không thể xoá bài viết bạn đã gưi
Bạn không thể sửa bài viết bạn đã gửi
Bạn không thể tạo bình chọn
Bạn không thể bình chọn
Nội dung và quan điểm của những bài viết trên trang web này thuộc về tác giả. Vinanet.dk không chịu trách nhiệm về nội dung cũng như quan điểm của bài viết.
Email: Vinanetadmin@gmail.com
 

  HOT LINKS       

Benzinpriser
Akut-hjælp
Midttrafik
Linkworld.dk
Valuta   Tỷ giá
Bilbasen
Århus.dk
Home.dk
Borger.dk
Boligportal.dk
Guide.dk
Den Blå Avis
TV-Guide
GulOgGratis
Bibliotek
TestDinHastighed
Postdanmark
DenDanskeBank
Finfo
Team viewer
DivShare
CountryCodes
TV other languages
Dailigmotion
Time-Weather
Ebay
Youtube
Imageshack
eTilbudsavis
Veoh.com
4shared
Scribd
Keepvid
Archive.org
Authorstream
Esnips
Unikey 4.0
PhôngChữ
MediaFire
Video4Viet
TV CôngGiáo
Hyperfileshare
VieTVusa
LittleSaigonTV
VietPho TV
3D album
TV PhậtGiáo
Rapidshare
NCT     mp3.zing
Tixpod